Over klimaat

Het klimaatbeleid wordt op verschillende ministeries gemaakt, waarbij minister Jetten van Energie en Klimaat alles coördineert. Ook Europa is belangrijk voor het Nederlandse beleid.

De beste bronnen

    IPCC

Het Intergovernmental panel on climate change (IPCC) levert al jaren de wetenschappelijke onderbouwing van de klimaatverandering. Onder wetenschappers is zeer brede overeenstemming dat de opwarming door menselijk handelen komt. Als we alles  op alles zetten kan de opwarimg nog tot 1,5 graad beperkt blijven.

 

  PBL

Het Plan Bureau voor de Leefomgeving (PBL) rekent elk jaar door of de klimaatdoelen van het kabinet gehaald worden. Dat doet het bureau in de Klimaat en Energie Verkenning (KEV). Ook op veel andere terreinen die met klimaat en de transitie te maken hebben, publiceert het PBL onderzoeken.

 

  KNMI 

 

Het KNMI heeft veel informatie over het Nederlandse klimaat. Zowel over het weer in verleden, het klimaat van nu en over scenario's in de toekomst.

  TNO

Het onderzoeksinstituut is betrokken bij talloze innovaties die van belang zijn voor de transitie.

   Klimaathelpdesk.

De KlimaatHelpdesk is dé plek waar iedereen een wetenschappelijk onderbouwd antwoord kan krijgen op klimaatgerelateerde vragen.

De wetenschappelijke Klimaatraad (WKR)

De Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR) heeft als taak de regering en het parlement gevraagd en ongevraagd te adviseren over klimaatbeleid. De adviezen van de WKR zijn wetenschappelijk onderbouwd en vooral gericht op de lange termijn. De raad is onlangs ingesteld en heeft nog geen adviezen gemaakt.

 

 

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

 

 

Blijf op de hoogte

Geen belangrijke updates missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

 

 

Cookie-instellingen